Headhuntad

En dag blev jag kontaktad på LinkedIn. Jag blev ombedd att söka en tjänst, om jag fann den intressant. Det är i stort sett likadan tjänst jag har idag så jag tänkte att jag söker och ser vad som händer.

Sagt och gjort. Förra veckan hade jag en första intervju på Teams. Supertrevlig rekryterare som var lätt att prata med. 1 h flög iväg. Jag kände redan där och då att jag ”satte intervjun och att tjänsten är min”. Dock gjorde vissa saker mig tveksam.. det finns inget kollektivavtal, det är ensamarbete och lite andra saker. Min lön skulle dock bli 7000 mer än jag har idag.

Idag fick jag ett mail. Jag är 1 av 3 de vill träffa för en andra intervju. Såklart. Nu står jag här.. och tänker tacka nej. Det känns inte helt rätt och jag tänker inte byta till något jag inte känner mig bekväm med. Så, nu ska jag säga tack men nej tack på ett bra sätt.

2 tankar på “Headhuntad

  1. Skrev ett artigt nej tack i nuläget. Men de vill verkligen träffa mig.. De försäkrar att kollektivavtal blir klart under våren. Kollat med bra vänner och alla säger att det är ett bra företag med gott rykte. Så jag går på en andra intervju. Jag kollar med facket. Jag känner efter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s