Last day of the year

Nyårsafton. En dag ofta förknippad med fest, glamour och vänner. Vissa år ser dagen ut så, andra not so much.

I år vet jag inte vad som händer. Hemma i soffan kanske. Eller i stugan. Ev någon annans soffa.

Jag gissar på filmkväll oavsett. Resten är inte så viktigt. Ska till ett under om jag ens är vaken vid tolvslaget, vad är vitsen liksom… se fyrverkerier, skrika gott nytt år och skåla. Det går lika bra andra tider. Nej, nyår har aldrig varit en stor grej för mig.

Nu ska jag nog röja lite här. Är det något jag förknippar med ett nytt år så är det rensning och nystart. Out with the old.

Gott nytt år. Vi ses 2021

Mellandagar

3 dagar mellan jul och nyår. För min del jobbdagar men så blev det inte. Natten till måndag sov jag inte mycket. Hade överjäklig huvudvärk. Kunde bara ligga helt stilla på ett sätt för att det inte skulle kännas outhärdligt. Men aj, aj..

När morgonen kom insåg jag att det var bäst att stanna hemma.

Vila, och lugn hjälpte föga. Fick trycka i mig tabletter också. Insåg att orsaken är mina bihålor så det var läge att spreja också.

Idag har det känts betydligt bättre. Druckit mer för att rensa. Snutit ut och sprejat lite mer. Varit såpass pigg att jag rensat bort julen. Så skönt.

Gott att börja kommande år med ljus flödande in.

Weekend

Juldagarna till ändå. Måndag igen men vilka dagar jag haft.

Julgran i skogen

Blev en skön promenad på julafton. Även juldagen bjöd på strålande väder så då blev det långpromenad.

Satt här länge, länge..
När ruskvädret återvände blev det bokläsning filmtittande, tänd brasa och praliner.

Julafton

Julaftonsfrukost
God jul

Nu väntar en skön och avkopplande dag för mig. Ska snart gå en skön, stilla promenad. Senare äta (inte julmat), tända en brasa och kanske läsa litegrann.

Tänkte yoga och ha det gott också.

God jul 🌟🎅🎄

En gran

2020, ett år då vissa saker är lite annorlunda. Det blev tex inget luciatåg på jobbet. Jag fick istället med mig några kollegor till ett alternativ.

Jag var en julgran

En kollega var Lucia, en annan en ren. Sedan hade vi även sex tomtenissar. Vi bjöd övriga på kontoret på julgodis och julmust. Spelade luciamusik hela dagen. Uppskattat.

En helg på landet

Allt som oftast är det där jag är på helgerna, året om. Det är mitt andningshål. Ett ställe där jag är osminkad, gräver med händerna i jorden, promenerar i skogen och till havet eller bara ligger på verandasoffan.

Det är här jag andas ut, hämtar kraft och energi. Jag strosar i tystnaden.

Jag är. På bästa sätt. Livsviktigt för mig.